Massiivipuinen näyttävä ja kestävä mittatilauskeittiö

Puiset keittiökalusteet mittatilaustyönä ovat yksilöllinen,ajaton ja kestävä ratkaisu.

Kalustesuunnittelu

Mittatilauskeittiö projekti lähtee parhaiten käyntiin teettämällä suunnitelmat sekä kuvat keittiökalusteista ammattitaitoisella sisustussuunnittelijalla tai sisustusarkkitehdilla.

Materiaalivaihtoehdot kalusterunkoihin

Suosituin materiaali kokopuisissa keittiökalusteissa on koivu. Se on kovaa ja kestävää puuta, jota on hyvä työstää sekä pintakäsitellä. Koivun hinta on myös todella kohtuullinen ominaisuuksiinsa nähden. Koivun lisäksi on saatavilla paljon muitakin puulajeja kuten tammi, pähkinäpuu, pyökki, saarni...

Jos budjettisi on pienempi ja haluat kuitenkin yksilölliset käsityönä valmistetut keittiökalusteet puupintaisena, niin materiaalivalintasi kalusterunkoihin on viilupintainen mdf-levy. Aidolla puuviilulla pinnoitettu runkolevy voidaan pintakäsitellä samalla tavalla öljyvahalla kuin kokopuinenkin vaihtoehto.

Mittatarkkuus ja laatu

Mittatarkuus ja kalustekomponenttien suorakulmaisuus on ensisijaisen tärkeää, kun kalusteet tehdään rungon sisäänmenevällä ovella.

Vaadittavan mittatarkkuuden vuoksi tarvittavat kalusteosat ajetaan mittaansa tietokoneohjatulla jyrsimellä ja myös poraukset tehdään CNC-koneella. Kaikki muu onkin sitten käsityötä.

Laatikot ja saranat

Keittiökalusteiden vetolaatikot voit teettää esimerkiksi tammesta laadukkailla vaimennetuilla mekanismeilla varustettuna. Toisena vaihtoehtona on edullisempi metallisivuinen vaimennettu laatikko. Kummassakin tapauksessa käytämme Saksalaisen Grassin tuotteita. Saranat löytyvät Grassin valikoimista.

Vetimet

Vedinvaihtoehtoja löytyy sadoittain helatukkureilta, mutta puukeittiöön tai viilurunkoiseen mittatilauskeittiöön on myös saatavilla kotimaisen sepän käsityönä takomat vetimet ja saranakoristeet.

Ovimallit

Puupeiliovet, viilupeiliovet sekä sileät puuovet sopivat puurunkoiseen tai viilurunkoiseen keittiöön. Jos ei ovitehtaan valikoimasta löydy sopivaa niin teemme itse haluamasi ovimallin -> katso kuvagalleriasta vaihtoehtoja...

Liesikupu

Myös liesikupu voidaan valmistaa samasta puusta tai viilulevystä kuin muut keittiökalusteet. Suunnittelussa on mielikuvitus rajana. Katso kuvagalleriasta malleja.

Pintakäsittely, värisävyt ja kosteudenkestävyys

Pintakäsittelynä öljyvahat tai laadukkaat öljypohjaiset kalustemaalit. Öljyvaha suojaa ja hoitaa puisia keittiökalusteita tehden niistä samalla erittäin hyvin kosteutta kestäviä. Värisävyvaihtoehtoja löytyy runsaasti.

Hintataso

Kokopuisen mittatilauskeittiön hinta koostuu valitusta puulajista, ovimallista, kalusteiden määrästä, laatikoiden määrästä ja mallista, pintakäsittelystä sekä koristeellisten yksityiskohtien määrästä. Edullisimmillaan käsityönä valmistettu pieni kokopuinen keittiö sisäänmenevällä ovella maksaa n. 10.000€:lla ja suurelle keittiölle hintaa voi kertyä 40.000 €. Keskimääräinen hinta on n. 18.000 - 24.000€.

Viilurunkoisen mittatilauskeittiön hinta on n. 20-25% edullisempi kuin kokopuinen vaihtoehto. Kuitenkin kaikki pinnat ovat puuta ja ulkonäkö vastaa kokopuista vaihtoehtoa.

Erinomainen hinta-laatusuhde

Kannattaa kysyä tarjous, voit yllättyä positiivisesti hinnasta verrattuna esimerkiksi puuovilla ja lastulevyrungolla varustettuun merkkikeittiöön. Keittiökalusteet ovat suuri hankinta kenelle tahansa eli kannattaa miettiä mihin sijoittaa!

Persoonallinen pitkäikäinen ratkaisu

Jos haet yksilöllisiä sekä pitkäikäisiä keittiökalusteita kannattaa ottaa yhteyttä.

Artikkelit

Alla olevista linkeitä saat hyviä ideoita:

Koko paketti helposti samasta paikasta

Toteutamme keittiöprojektin tarvittaessa alusta loppuun ja saat myös kauttamme kodinkoneet, altaat, hanat, valaisimet, kivitasot ja kaikki remonttitarvikkeet! Ja tietysti myös asennukset!

Meiltä myös:

  • keittiökalusteet
  • kylpyhuonekalusteet
  • wc-kalusteet
  • mittatilauskeittiöt
  • liukuovikomerot
  • ovien vaihto remontit
  • kalusteasennukset
  • huoneistoremontit