Massiivipuinen näyttävä ja kestävä mittatilauskeittiö

Puiset keittiökalusteet mittatilaustyönä ovat yksilöllinen, ajaton ja kestävä ratkaisu.

Kalustesuunnittelu

Mittatilauskeittiö projekti lähtee parhaiten käyntiin teettämällä suunnitelmat sekä kuvat keittiökalusteista ammattitaitoisella sisustussuunnittelijalla tai sisustusarkkitehdilla. Suosittelemme Marikan Sisutusstudiota Ylöjärveltä: https://sisustusstudio.com/

Materiaalivaihtoehdot kalusterunkoihin

Suosituin materiaali kokopuisissa keittiökalusteissa on koivu. Se on kovaa ja kestävää puuta, jota on hyvä työstää sekä pintakäsitellä. Koivun hinta on myös todella kohtuullinen ominaisuuksiinsa nähden. Koivun lisäksi on saatavilla paljon muitakin puulajeja kuten tammi, pähkinäpuu, pyökki, saarni…

Toisena ja edullisimpana vaihtoehtona on toteuttaa keittiökalusteet niin, että kaikki näkyvät osat on puuta tai viilupintaista levyä, mutta varsinaiset keittiökalusterungot on kuitenkin valmistettu kalustelevystä.

Mittatarkkuus ja laatu

Mittatarkuus ja kalustekomponenttien suorakulmaisuus on ensisijaisen tärkeää, kun kalusteet tehdään rungon sisäänmenevällä ovella. Tämä vaatii erittäin hyvät ja säädöissään olevat puuntyöstökoneet sekä paljon kokemusta asiasta.

Laatikot ja saranat

Keittiökalusteiden vetolaatikot voit teettää esimerkiksi tammesta laadukkailla vaimennetuilla mekanismeilla varustettuna. Toisena vaihtoehtona on edullisempi metallisivuinen vaimennettu laatikko. Kummassakin tapauksessa käytämme Saksalaisen Grassin tuotteita. Saranat löytyvät myös Grassin valikoimista.

Vetimet

Vedinvaihtoehtoja löytyy sadoittain helatukkureilta, mutta puukeittiöön tai viilurunkoiseen mittatilauskeittiöön on myös saatavilla kotimaisen sepän käsityönä takomat vetimet ja saranakoristeet.

Ovimallit

Puupeiliovet, viilupeiliovet sekä sileät puuovet sopivat puurunkoiseen tai viilurunkoiseen keittiöön. Jos ei ovitehtaan valikoimasta löydy sopivaa niin teemme itse haluamasi ovimallin -> katso kuvagalleriasta vaihtoehtoja…

Liesikupu

Myös liesikupu voidaan valmistaa samasta puusta tai viilulevystä kuin muut keittiökalusteet. Suunnittelussa on mielikuvitus rajana. Katso kuvagalleriasta malleja.

Pintakäsittely, värisävyt ja kosteudenkestävyys

Pintakäsittelynä öljyvahat tai laadukkaat kalustemaalit. Öljyvaha suojaa ja hoitaa puisia keittiökalusteita tehden niistä samalla erittäin hyvin kosteutta kestäviä. Värisävyvaihtoehtoja löytyy runsaasti.

Hintataso

Kokopuisen mittatilauskeittiön hinta koostuu valitusta puulajista, ovimallista, kalusteiden määrästä, laatikoiden määrästä ja mallista, pintakäsittelystä sekä koristeellisten yksityiskohtien määrästä. Edullisimmillaan käsityönä valmistettu pieni kokopuinen keittiö sisäänmenevällä ovella maksaa n. 10.000€:lla ja suurelle keittiölle hintaa voi kertyä 40.000 €. Keskimääräinen hinta on n. 20.000 – 30.000€.

Erinomainen hinta-laatusuhde

Kannattaa kysyä tarjous, voit yllättyä positiivisesti hinnasta verrattuna esimerkiksi puuovilla ja lastulevyrungolla varustettuun merkkikeittiöön. Keittiökalusteet ovat suuri hankinta kenelle tahansa eli kannattaa miettiä mihin sijoittaa!

Persoonallinen pitkäikäinen ratkaisu

Jos haet yksilöllisiä sekä pitkäikäisiä keittiökalusteita kannattaa ottaa yhteyttä.

Artikkelit

 

Koko paketti helposti samasta paikasta

Toteutamme keittiöprojektin tarvittaessa alusta loppuun ja saat myös kauttamme kodinkoneet, altaat, hanat, valaisimet, kivitasot ja kaikki remonttitarvikkeet! Ja tietysti myös asennukset!

Meiltä myös:

Avainlippu on hyvä merkki!

Avainlippu-alkuperämerkki kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa.

Merkki antaa kuluttajille mahdollisuuden valita suomalainen vaihtoehto ja vaikuttaa omien ostopäätösten kautta omaan ja muiden ihmisten elämään. Avainlipun käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto.

Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi tuotteelle lasketaan kotimaisuusaste, joka on suomalaisten kustannus-ten osuus tuotteen omakustannehinnasta. Laskutoimituksessa huomioidaan esimerkiksi raaka-aineet, pakkaustarvikkeet, markkinointikustannukset ja rahoitus. Kotimaisuusaste voi vaihdella paljonkin riippuen esimerkiksi siitä, miten suuren osan kustannuksista raaka-aineet muodostavat, koska kaikkia raaka-aineita ei ole saatavilla Suomesta. Siksi vähimmäisvaatimus on, että kotimaisuusaste on yli 50 prosenttia.

LISÄTIETOJA www.avainlippu.fi

Designkaluste Finland Oy
Moisiontie 3
33480 YLÖJÄRVI

Puh: 050-3100 280
Email: designkaluste(at)designkaluste.fi

© Designkaluste Finland Oy